Big Green Egg zvládne i krůtu
Umí připravit masa a ryby takovým způsobem, že si i po tepelném zpracování zachovají původní kvalitu. Žár vytvořený v peci spalováním dřevěného uhlí nebo dřeva totiž nemá šanci přes silný plášť pece nikam uniknout, takže pokrmy jsou zpracovávané s vysokou účinností, při minimální spotřebě kyslíku.
Skvělý efekt vaření v tomto multifunkčním zařízení, jež dokáže zastoupit několik spotřebičů najednou, pak vede mnohé uživatele k tomu, že dávají EGG přednost před vařením v klasické kuchyni. Vlastně tak následují profesionální kuchaře z řady evropských špičkových restaurací.
Kromě chutnějších výsledků je totiž přitažlivá i časová nenáročnost a menší pracnost vaření, stejně jako možnost řídit a udržovat teplotu s přesností jednoho/dvou stupňů. Navíc po otevření poklopu při výměně potravin se teplota díky žáru naakumulovanému v keramickém plášti během okamžiku vrátí na původní hodnoty.
Jídlo připravované v Big Green Egg je tak v podstatě těžké spálit či jinak zkazit, a to i v případě naprostých začátečníků.
EGG je k dispozici v sedmi velikostech, přičemž největší z nich umí upéci třeba 24 hamburgerů nebo dvě velké krůty najednou. S použitím několika chytrých nástavců není problém rozdělit vnitřní prostor BGE na několik úrovní, a v nich péci zároveň kuře, koláč, pizzu i biftek. Nevěříte? Vyzkoušejte!
Více na http://www.gril-pec.cz/